Normering veiligheidsschoenen

Hoe werkt de normering van veiligheidsschoenen?

De SB-klasse is de basis voor iedere werkschoen
De basis klasse voor werkschoenen is de klasse SB. De schoen voldoet dan aan basis vereisten van de Europese norm DIN EN ISO 20345 met een stalen/composiet neus (bestand tegen 200J belasting), een schokdemping in de hak en anti-slip zool. De afkorting SB staat voor “Safety Base” ofwel basis veiligheid. Voldoet een werkschoen niet aan deze minimale eigen dan is het géén veiligheidsschoen.

De klassen S1P, S2 en S3 Norm veiligheidschoenen geven oplopende en steeds beter beschermende eigenschappen van de veiligheidsschoen aan:

uitleg normering van veiligheidsschoenen workwear24

Type S1P
Iedere werkschoen van dit type heeft ook antistatische eigenschappen en een gesloten zone aan de hiel die energie absorbeert. De zool heeft anti-slip eigenschappen.

Type S2
Naast alle beschermende eigenschappen van de S2 schoen geeft een S2 schoen als extra een verhoogde weerstand tegen water of vocht.

Meest verkocht: Type S3 normering veiligheidsschoenen en S3N werkschoenen

S3 veiligheidschoenen hebben als extra een stalen of kunststof tussenzool en beschermt zo tegen perforatie door de zool (denk bv. aan spijkers of scherpe voorwerpen) S3 norm veiligheidslaarzen van het type S3N hebben tevens een beschermende kruipneus.

Specifieke bescherming
Naast de hierboven genoemde bescherming kennen veiligheidsschoenen nog specifieke bescherming voor o.a. Statisch elektrische oplading (ESD Norm DIN EN 71340-4-3) of tot 300 graden hittebestendige zolen (HRO)

Ontwikkelingen
In de praktijk wordt er steeds vaker voor de klasse S3 Norm of S3N gekozen. De schoenen worden steeds lichter en comfortabeler door gebruik van innovatieve materialen als bv. Kevlar. De steeds populairdere moderne veiligheidssneakers voldoen exact aan dezelfde normen als hierboven beschreven.

Zorgschoenen
Zorgschoenen zijn meestal wit en worden gebruikt in verschillende branches zoals (klinische) zorg, voedselproductie, schoonmaak, ziekenhuizen, chemie en de farmacie. Ieder zorgschoen is vrij van metaal, heeft uitmuntende anti-slip eigenschappen en is niet doordringbaar voor o.a. water, vetten, olie, benzine en een 4-tal chemicaliën. Daarnaast ademt de schoen goed en kan eenvoudig gereinigd worden zodat aan alle hygiënische eisen kan blijven worden voldaan.

de juiste inlegzolen voor werkschoenen

Belangrijk! Kies voor de goede kwalitatieve binnenzolen.
Door te kiezen voor het juiste voetbed kunnen uw voeten beter ademen, wordt de voet op de juiste plek ondersteund, is er een anti-bacteriële werking actief met goed vochttransport. Bekijk meer werkkleding producten in onze shop en bestel online met gratis verzending vanaf €45,- ex btw in Nederland.