Uitleg over EN normering

Uitleg over EN normering

Workwear24 presenteert met trots onze collectie van werkkleding die voldoet aan de Europese Normering (EN). Maar wat betekent dit eigenlijk, en waarom is het belangrijk voor u en uw bedrijf? De Europese Normering, vaak aangeduid als EN-normen, is ontstaan uit de behoefte om producten, diensten en systemen binnen de Europese Unie te standaardiseren. Dit is vooral belangrijk in de industrieën waar veiligheid een cruciale rol speelt, zoals in de bouw, de chemische industrie, en bij brandbestrijding. De EN normering zorgt ervoor dat werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en prestaties. Hierdoor kan de drager vertrouwen op de bescherming die onze producten bieden.

EN normering in 3 categorieën

De normeringen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, gebaseerd op de risiconiveaus waartegen zij bescherming bieden:

Categorie I: Eenvoudige PBM’s die beschermen tegen minimale risico’s. Denk aan tuinhandschoenen of zonnebrillen voor algemeen gebruik.
Categorie II: PBM’s die niet onder categorie I of III vallen. Deze bieden bescherming tegen middelhoge risico’s, zoals mechanische risico’s, bepaalde chemische risico’s, of extreme temperaturen.
Categorie III: Complexe PBM’s die beschermen tegen dodelijke risico’s of ernstige en onomkeerbare schade. Voorbeelden zijn brandweerpakken of ademhalingsbescherming voor gevaarlijke omgevingen.

Betrouwbare werkkleding bij Workwear24

Elke categorie vereist een specifiek niveau van certificering en testen om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen. Bij Workwear24 begrijpen we het belang van betrouwbare werkkleding. Daarom bieden wij een breed assortiment van producten die voldoen aan de diverse EN-normen, zodat u en uw team veilig en beschermd kunnen werken, ongeacht de uitdagingen van uw branche. Ontdek ons assortiment en ervaar zelf de kwaliteit en zekerheid van EN-genormeerde werkkleding.

Vragen over werkkleding of advies nodig? Stel uw vraag aan onze klantenservice!